Hongarije heeft een ontwikkelde wijncultuur en een groot potentieel voor klassewijnen. De Hongaarse wijnbouw overleefde de nivelleringspolitiek van het communistische bewind in de decennia na de Tweede Wereldoorlog relatief goed, omdat kleinschalig privébezit van grond toegestaan bleef. Bij de herstart in 1990, na de val van het communisme, bleek dat een voordeel.
Hongarije kent een gevarieerde wijnbouw, verspreid over grote delen van het land, in veel verschillende gebieden en met een grote diversiteit aan druivenrassen. Het gaat daarbij om zowel typisch Hongaarse rassen als om internationaal populaire druiven die zich goed aan de lokale omstandigheden en het Pannonische landklimaat hebben aangepast. Beroemd was en is de witte, edelzoete Tokaj, naast de rode Egri Bikavér.
De witte Tokaji van de legendarische furmintdruif heeft al eeuwenlang een goede reputatie. Met name de zoete wijnen zijn wereldberoemd. Droge witte furmint was eigenlijk niet zo interessant, tót de intrede van moderne vinificatietechnieken.
Zoete witte wijn met een rijk aroma van rijpe appel, meloen en perzik. De smaak is volzoet en fris. Heerlijk bij zoete nagerechten met fruit, maar ook geweldig als aperitief met fijne amuses van paté.
Flesinhoud: 500 ml
Cabernet Franc stroomt door de aderen van wijnmaker Csaba Malatinszky. Deze Noblesse Cabernet Franc is een krachtpatser in een zijden handschoen.
De Serena Rubra van Malatinszky is rijk en uitbundig. De neus is mooi geparfumeerd met toetsen van bramenjam, cassis en rozen. In de mond lekker geconcentreerd met kersen, zwarte peper en kersensiroop.
De Signature van Malatinszky is een heerlijke blend van biologisch geteelde druiven. Cabernet Sauvignon vormt de basis voor deze cuvée, versterkt door het karakter van Cabernet Franc en verfijnd met Merlot.
Verfijnde, aromatische droge witte wijn met de geur van bloemen, kruiden, laurier en noten. De smaak is zacht en mild, met een pittige afdronk. Uitstekende wijn bij royale visschotels of gevogelte.